Moje původní profese byla HR Manager. Zabývala jsem se lidmi, tedy jak je sehnat, udržet, motivovat, dobře zaplatit, vytvořit prostředí, němž se jim dobře pracuje. A také jsem je “vzdělávala”, přesněji řečeno, hledala a vybírala jsem ty nejlepší způsoby, jak rozvíjet jejich potenciál. A v této době jsem také narazila na slovo koučink. Cítila jsem skoro jako povinnost něco víc se o tom dozvědět, a tak jsem se přihlásila jako účastník na jednu z prvních konferencí o koučinku v Čechách. Zaujalo mne to natolik, že už na podzim jsem byla řádným účastníkem výcviku Erickson College Umění a věda v koučinku (TASC). Následoval další kurz a další vzdělávání. Koučink mi dával větší a větší smysl jako nástroj pro rozvoj přes práci s jednotlivci, později páry, jsem se dostala k práci s týmy.
Vzhledem k mé předchozí personalistické zkušenosti považuji týmový koučink za skvělý nástroj pro posun týmů i firem požadovaným směrem. Pracovala jsem s týmy z různých firem, z různých segmentů trhu, od vrcholových, top manažerských týmů, přes týmy specialistů až týmy v oblasti výroby. Vnímám tam vždy minimálně dvě souběžné linie - práce na dohodnutém kontraktu, tedy čeho má tým dosáhnout - to je jedna složka. A tou druhou je práce na zlepšení fungování a komunikaci týmu. To je druhý cíl, který se tak nějak děje automaticky při dobrém týmovém koučinku.
Týmový koučink umožňuje větší zapojení lidí, jejich spoluodpovědnost na krocích a akcích směřujících k dosažení výsledku, a v konečném důsledku znamená větší soulad v rámci směřování společnosti.
Mám ráda práci s novými týmy, kde se vylaďují očekávání a společný způsob práce, a mnohdy se ukáže, že některé věci lze zrealizovat, když se na tom tým shodne a začne je dělat.
Mám ráda týmy, se kterými mne pojí delší vazby, kde společně pracujeme na strategických věcech a směřování a mám možnost týmy provázet i několik let. Práce s týmy přináší velké věci a dobrou energii, když se práce daří.